top of page

Godt Nytår - Vil du være med til at Trylle verden sundere i 2020’erne?


For mig var det forgangne år en forandringernes tid. Det rummede både skilsmisse, identitetskrise og professionel regression. Men i dag er en ny dag startet, vi har taget hul på 20’erne... Og jeg håber på mere magi i fremtiden

Når folk snakker magi - snakker de også ofte om energifrekvenser og engle. Respekt for deres verdenssyn - men jeg forstår det ikke - og jeg bliver lidt træt. Jeg vil alligevel invitere dig med på en magisk rejse ind i fremtiden, hvor vi sammen skal trylle verden sundere og bedre. Men lad os lige lave lidt underlægningsmusik til din læsning. Denne sang som en elsket ven har delt med mig i mørke 2019 - vil jeg gerne dele med dig: https://open.spotify.com/track/5fkDD7aQLUmMy1EwzNm0ZB?si=ugoImSviR3GBPtDNYbjrMg

Og lad mig så lige slå fast. 2019 var forandringernes år. Jeg var i mange former for krise, både personligt og professionelt. På facebook kunne mine venner følge mig krybe i forandringernes puppe under #NytFraPuppen - og jeg føler nu jeg er klar til at folde mine nye vinger ud.

Jeg har i mange år personligt og professionelt været Linedanseren. Jeg har balanceret mellem et følelseslivs yderpoler med min bipolare lidelse, men jeg har også brudt grænser og bygget broer og vendt min sårbarhed til en professionel styrke. Med 300 foredrag i bagagen har jeg formået at bidrage til et ændret menneskesyn på mennesker med psykisk sygdom. Med indsatsen i #VærdigPsykiatriForAlle satte vi dagsorden både i folketingsvalget og finanslovsforhandlingerne i 2019.

Man kan spørge hvad opskriften har været på at skabe forandringen - Men der var ingen opskrift - Det er ikke gjort før - og for mig er det Magi.

Lad os lege med lidt med ordene... Ikke etymologisk - men blot for sjov og for forståelsens skyld. Hvad er Magi for dig? For mig er magi de ting, der sker - men som jeg ikke kan forestille mig, hvorfor sker. Når tryllekunstneren pludselig har tryllet et kort frem i min hånd... eller når en kalktablet pludselig gjorde en cancerpatient rask Magi er altså det vi ikke kan forestille os... Og for ordlegens skyld er det som en modsætning til I-Magi... som minder meget om imagination og er de ting, vi kan forestille os.

Jeg er som sagt krøbet ud af min puppe - klar til at flyve ud i den nye dag, i den nye fremtid. Linedanseren er ikke lagt bag mig. Jeg er stadig en linedanser. Men som et løg har jeg fået et nyt lag, en ny identitet. Jeg vil med stolthed her proklamere, at jeg er blevet Danmarks 2. SundhedsInnovator.

Danmarks hidtil eneste SundhedsInnovator er @PeterThybo, som utrætteligt har kæmpet for et mere holistisk syn på sundhed med introduktionen af DET DOBBELTE KRAM - I modsætning til det oprindelige sundhedsKRAM ( Kost, Rygning, Alkohol og Motion ) har Peter introduceret det dobbelte KRAM, som også favner Kompetencer, Relationer, Accept og Mestring ). Jeg er stolt og beæret over at modtage titlen SundhedsInnovator, og følges med mennesker som Peter i forsøget på at gøre Danmark til et sundere sted at leve.

Men hvad skal så snakken om Magi gøre godt for. Når vi hidtil har været drevet af, at de handlinger, vi skal gøre, skal være evidensbaserede, forståelige og gennemskuelige... Så bliver det aldrig Innovativt. Hvis vi vil vende den bølge af mistrivsel og usundhed vi ser i alle generationer, samfundslag og steder i samfundet, så må vi træde nye skridt. Og nye skridt er på ukendt grund. Men når nye skridt fører os på rette vej på uforståelig vis - Så er det magien opstår. Så er det at SundhedsInnovatoren fortjener sin titel <3

Her er din billet til at rejse med mig på en magisk rejse mod nye horisonter - I en bedre og sundere verden...

133 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Gartneriet Glad Vækst

Jeg er kørt til Udstrup for at interviewe virksomhedsejerne bag succeshistorien om gartneriet Glad Vækst, Gro og Brander Solbjerg. Gro er født i Norge og rejste som ung kvinde rundt i Europa. Hun bosa

Comments


bottom of page